Zasebnost

Varnost in zasebnost

Spletna stran Flamin-holding.si  je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji s področja zasebnosti in piškotkov si lahko preberete tukaj. Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj se pri brskanju po spletu lahko zgodijo kršitve vaših pravic do zasebnosti. Več o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki vaš brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o piškotkih lahko najdete tukaj. V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov.

Kakšne piškotke uporabljamo?

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih naša spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki jih naložimo na vaš računalnik, za to da si zapomnimo katere piškotke želite, da vam jih preko spletne strani naložimo v vaš brskalnik in katere ne.

Naša spletna rešitev temelji na WordPressu. Ta pa uporablja lastne piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Na primer pri komentiranju na prispevke, se na vaš računalnik naložijo vaši osnovni podatki v piškotek, zgolj zaradi tega, da vam naslednjič ni potrebno na novo vnašati vseh podatkov. Na podobni način se uporabljajo tudi piškotki za prijavljene uporabnike, moderatorje in administratorje.

Na spletni strani Flamin-holding.si ne ponujamo možnosti komentiranja na prispevke, zaradi tega se vam te piškotki ne bodo nikoli naložili. Dostop do administratorskega vmesnika spletne strani pa ima le par pooblaščenih oseb, ki so obveščene o piškotkih in se z njihovo uporabo strinjajo.

Na našem spletnem mestu se vam lahko naložijo na računalnik naslednji piškotki:

Komentiranje (izklopljeno):

  • comment_author
  • comment_author_email
  • comment_author_url

Prijava uporabnikov:

  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_…
  • wordpress_logged_in_…
  • wp-settings-…
  • wp-settings-time-…

Vsi zgoraj našteti piškotki imajo kratko dobo trajanja.