O podjetju

Flamin Holding d.o.o. je družba, ki povezuje samostojna hčerinska podjetja, katerih dejavnost se razvija na področjih finančnega poslovanja, lizinga, prodaje in servisiranja avtomobilov, mednarodnega poslovanja in trgovine, pomorskega prometa, inženiringa v proizvodnji in upravljanja nepremičnin.
Ustanovljen je bil 28. avgusta 1997 z namenom učinkovito in uspešno združevati določene funkcije upravljanja in izvajanja strokovnih in finančnih nalog za vsa hčerinska podjetja. Njegova primarna naloga je zagotoviti strateško in močno kapitalsko podporo svojim podjetjem na domačem in zahtevnem mednarodnem trgu pri poslovanju in širitvi dejavnosti. Flamin Holding, ki deluje kot naložbeni holding, za vsa svoja podjetja združuje področja informatike in računovodstva, kontrolinga in financ.

Flamin Holding je takoj po svojem nastanku združeval 6 hčerinskih podjetij, med katerimi so nekatera začela s poslovanjem že v letu 1993. Njihova glavna dejavnost je bila prodaja vozil, servisiranje, preskrba z rezervnimi deli in lizing. Do leta 2007 je ustanovil še druga novoustanovljena podjetja in razširil svoje poslovanje na druga področja in tudi mednarodne trge.

Danes združuje 15 samostojnih podjetij in posluje v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Brežicah, v tujini pa na Hrvaškem (Zagreb, Ploče, Karlovac, Rijeka), v Bosni in Hercegovini (Sarajevo), v Makedoniji (Skopje), v Črni gori (Bar, Podgorica) ter v Srbiji (Beograd, Novi Sad) in Kosovu (Priština).